ارزیابی علمی کیفیت ماهی موتو در سواحل جنوبی کشور

پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان با بررسی عملیات پس از صید ماهی موتو، گام های مؤثری در جهت حفظ کیفیت این ماهی با ارزش غذایی بالا و افزایش بهره وری اقتصادی سواحل جنوبی کشور برداشته است.

خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، محمد صدیق مرتضوی، رئیس این پژوهشکده، با اشاره به اهمیت اقتصادی و تغذیه ای ماهی موتو (متوتا) اظهار داشت: ماهی موتو به دلیل ارزش غذایی بالا یکی از منابع مهم اقتصادی در سواحل جنوبی ایران است.

وی افزود: در سال 2017 میزان صید کل ماهیان سطح زی ریز در کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان به 228 هزار تن رسید که سهم ایران 41 درصد، عمان 6.75 درصد و سایر کشورها 4.1 درصد بوده است.

مرتضوی در ادامه با اشاره به پروژه ارزیابی تأثیر عملیات پس از صید بر کیفیت ماهی موتو گفت: در مرحله نخست، عملیات نمونه برداری از دو منطقه جنوبی جزیره قشم (مسن و رمچاه) انجام شد. در این مطالعات، نحوه صید، نمک سود کردن، انتقال به مناطق دیگر برای خشک کردن و بسته بندی این ماهی مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی افزود: نمونه های لازم برای اندازه گیری میزان پروتئین، چربی، رطوبت و اسیدهای چرب این ماهی به آزمایشگاه پژوهشکده منتقل شده است و نتایج این آزمایش ها در جهت بهبود فرآیندهای نگهداری و بهره برداری از این منبع ارزشمند استفاده خواهد شد.

رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان همچنین تأکید کرد که مراحل بعدی نمونه برداری از سایر مناطق حاشیه جنوبی جزیره قشم به زودی انجام خواهد شد.

وی بر اهمیت ادامه این مطالعات برای ارتقای کیفیت و افزایش بهره وری در صنایع وابسته به این نوع ماهی تأکید کرد.

انتهای پیام/864/.

نظرات

captcha